Korisni savjeti

Korisni savjeti

Pirodog - cijepivo protiv piroplazmoze

Ponovno imamo cijepivo protiv piroplazmoze: PIRODOG!

Za sve informacije, kontaktirajte nas na 01/6226-101.

Sistematski pregled ljubimaca

Jednako kao što se brinete za svoje zdravlje, brinete se i za zdravlje svog ljubimca. Vaš 8-godišnji ljubimac i dalje trčkara po livadi, tamani klopu i uživa u igri sa lopticama, ali jeste li stvarno sigurni da je 100% zdrav? Znate li da većina pasa u 7.oj godini postaje "senior", odnosno svrstavaju se među starije pse?

Ljetovanje sa kućnim ljubimcima

Nažalost, svake godine smo svjedoci masovnom napuštanju kućnih ljubimaca od strane njihovih vlasnika, jer vlasnici idu na more i ne znaju ili ne žele zbrinuti svog ljubimca.

Prva pomoć u slučaju nezgode

Koliko god pazili na kućne ljubimce, nezgode se uvijek događaju. Svaki vlasnik bi trebao znati pružiti svom ljubimcu prvu pomoć, dok ne stigne do veterinara.Ovdje ćemo vam objasniti neke postupke prve pomoći pri najčešćim nezgodama.

Strah od vatrometa i petardi

Još nas nekoliko tjedana dijeli od dočeka Nove godine, a veliki broj vlasnika se već sad boji kako će njihovi ljubimci podnijeti novogodišnji vatromet i pucanje petardi.

Kako bi Vam olakšali, pokušat ćemo Vam pomoči sa par savjeta kako da pomognete vašim ljubimcima, a i sebi,  prilikom novogodišnjeg vatrometa.

Cijepljenje kućnih ljubimaca

Bez obzira jeste li životinju našli na cesti, udomili iz azila ili kupili od uzgajivača, svaka životinja mora proći određenu proceduru cijepljenja, a s obzirom da veliki broj ljudi još uvijek ne zna pravilan postupak, nerijetko se dogodi da se zbog ne cijepljenja nađu u problemima, ili dođu u ambulantu po pomoć tek kad su se javili prvi simptomi bolesti.

Priprema za operaciju i skrb poslije operacije

Pravilna priprema životinje za operaciju od strane vlasnika vrlo je važna kako bi operacijski zahvat prošao bez nepotrebnih komplikacija.

Ovdje čemo vam objasniti cijeli postupak koji trebate proći sa vašim ljubimcem prije te neposredno nakon operacije.

Putovanje ljubimcem u drugu državu

S obzirom da sve više ljubimaca putuje sa svojim vlasnicima na odmor ili kad se sele u drugu državu, za vas smo sastavili popis obavezne procedure pri putovanju sa Vašim ljubimcem. Svaka država ima svoja pravila što se tiće ulaska životinja u državu, te ćemo Vam objasniti proceduru za one najčešće države za koje smo imali upite vlasnika.